farmands.dk SUPPORT

    Forsiden   Support

 
Forsiden

Betingelser

Service info

Support
 

 
Login
 

 
Kontakt
 

Fremviste sider: 1
Ret simpelt er egentligt altid ret dejligt, ikk.

Velkommen
Hvad betyder nogen af de internet ord
Hvad betyder nogen af de internet ord

BROWSER = Det program du sidder og bruger lige nu til at se denne side med, den bedste måde at sammenligne det med noget er næsten en »fremviser«.

HTTP = HyperText Transfer Protocol
Uden denne protokol ville hverken du eller jeg kunne læse noget på internettet. Denne trafik sker via port 80 normal, men kan også ske via port 443 der bliver brugt til den såkaldte sikre trafik, altså ved hjælp af et certifikat.

FTP = File Transfer Protocol
Denne protokol gør at man kan sende en given fil til en server der har netop denne type service kørende. Porten som bliver benyttet til dette er faktisk hele 2 styks, nemlig 20 til data trafikken og port 21 til kommando vejen.

SMTP = Simple Mail Transfer Protocol
Det er med denne protokol at emails bliver sendt på henholdsvis port 25 og 587.

POP3 = Post Office Protocol version 3
Det er normalt denne protokol der benyttes til at hente/tømme din email konto hos en udbyder. Denne trafik sker på port 110.

SSL = Secure Sockets Layer
Er det system som giver dig de såkaldte sikre linjer via et certifikat. Tag bare vores eget, det er lavet for at give dig den glæde og mulighed for at andre igen får et frygteligt hyr med at aflæse de data der bliver sendt frem og tilbage imellem dig og vores server.

DEPRICATED = Forældet
Noget vi løber ind i nærmest hver dag, og det er misvisende, for hvordan kan det være forældet, stenalderen, ja den er her faktisk stadigvæk, men det er nu også rart at der kommer forbedringer til som giver en nemmere hverdag, derfor forældes ting nogen gange rimeligt hurtigt i computer industrien.
© 1999-2021 farmands.dk et PRIVAT tiltag · 4700 Næstved